Běžecké boty pro koně

Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu. Skutečnost je taková, že s takovým tvrzením ani nejde nesouhlasit. Kůň dokáže člověku propůjčit rychlost a opravdovou ladnost. Mít doma vlastního koně je snem mnohých, je ale dobré si uvědomit, že i takové stvoření potřebuje péči.
Velkou pozornost je vždy dobré věnovat kopytům koně, protože na nich se odráží jeho celkový zdravotní stav. Je na nich možné sledovat změny v krmení a mnoho dalších věcí. Ke kopytům neodmyslitelně patří také podkovy. Ne každý kůň ale potřebuje být okutý, většina sportovních koní se ovšem bez této věci neobejde, protože při pravidelné práci se kopyta koně obrušují, jakmile by se začala obrušovat příliš, kůň by trpěl. Tomu podkovy bez problémů zabrání.
žena na koni.jpg
Mnozí ale svého koně kovat nechtějí, protože to u něj není potřeba. Někdy ale je potřeba nějak ochránit citlivé kopyto před tvrdým povrchem, a proto existují boty pro koně . Každý majitel, který by chtěl něco takového svému koni pořídit, by stále neměl zapomínat na pravidelné korektury kopyt, které jsou opravdu důležité.
bílý kůň.jpg
Volba vhodné velikosti bot by také neměla být podceňována, nesmí koně tlačit, na druhou stranu nesmí být příliš volné, protože by v nich zvíře nemělo dostatečnou jistotu a bálo by se každého kroku. Je tedy vhodné nechat boty napasovat přímo na daného koně a vybrat mu takové, které budou odpovídat typu jeho kopyt či tomu, jak často a jakým způsobem je zvíře využíváno.
hnědý hřebec.jpg
Výběr bot je tedy dobré dělat opravdu pečlivě, pokud si s něčím takovým nevíte rady, nechte to na někom, kdo moc dobře ví, na co by se měl zaměřit a jak by boty měly na kopytě koně sedět, předejdete tím zbytečným problémům a možným úrazům koně.
Pro mnohé jsou tedy boty mnohem lepší volbou než podkovy, protože není nutné koně pravidelně překovávat a řešit problémy, jako je například ztráta jedné z podkov či cokoliv jiného. Je samozřejmě na každém majiteli koně, pro co se vlastně rozhodne.