Alkohol jako lék

Jak jistě víte, alkohol není jen potravinou vhodnou pro uvolnění a navození rozmarné nálady. Toto je sice jeho primární funkcí, díky které se téměř tři čtvrtiny mladistvých těší na své osmnácté narozeniny, tedy na den, od kterého si alkohol budou moci kupovat legálně v obchodech a v libovolném množství, ovšem už naše babičky věděly, že se za tímto produktem skrývá mnohem více. Používaly jej tedy na nejrůznější neduhy, problémy, při nemoci anebo jako desinfekci při zraněních. Všechny tyto účinky jsou navíc prokázány lékaři, kteří tvrdí, že malé množství alkoholu má velice příznivý vliv na funkci celého organismu. Pojďme se tedy společně podívat na jednotlivé druhy alkoholu a na to, jak prospívají našem zdraví, právě v období nemoci.

Švestky v misce

Jedním z vůbec nejslavnějších alkoholů, na který narazíte převážně na Moravě, je slivovice. Právě tento alkohol je nejčastěji používán k nejrůznějším tinkturám a výtažkům. Nalézt tak můžete například slivovici s propolisem, heřmánkem, mátou, kostivalem anebo třeba s medem. Vhodná je také na obklady, kdy velice napomáhá hlavně při bolestech kloubů, při otocích například v oblasti kolene, loktů anebo kotníků, a také skvěle prohřívá například při bolestech zad. Velice často se její užívání také doporučuje při bolestech zubů. Samozřejmě vůbec nejlepší variantou, jakou můžete zvolit je slivovice domácí, která bývá velice často kvalitní, ovšem v posledních letech také velice vzácná. Odborníci doporučují její užívání v ranních hodinách, protože skvěle nastartuje všechny procesy v lidském těle, a navíc skvěle rozproudí metabolismus. Určitě není nutné ale dodávat, že v případě, kdy víte, že pojedete automobilem, není její požívání vhodné ale ani legální.

Vlašské ořechy

Další na řadě je tradiční ořechovka. Ta bývá vychvalována hlavně díky svým protizánětlivým účinkům a skvělé pomoci při žaludečních a trávicích potížích. Z tohoto důvodu ji můžete rovněž používat při bolestech zubů anebo při nejrůznějších plísních. Z důvodu přítomnosti zajímavé látky, která se jmenuje juglon, jež je obsažena právě v nezralých ořeších, jsou ji přisuzovány až téměř zázračné antibakteriální účinky. Tímto vším ovšem její benefity rozhodně nekončí. Díky jejímu užívání můžeme zaznamenat zlepšení krvetvorby, pročištění čističky organismu, kterou jsou játra, očistu krve a střev. Někteří odborníci se dokonce zmiňují o tom, že by dle prováděných výzkumů mohla mít také blahodárný vliv na onemocnění rakovinného charakteru.